De 6 tingene du må gjøre for å lære piano

learn pianoÅ lære piano kan være starten på en fantastisk hobby som kan vare livet ut. Men det kan være utfordrende i starten, så her er noen tips du kan ta med deg på veien.

Å lære musikkteori

Å lære seg teorien om musikk er en snarvei til å bli en mer reflektert elev og forstå mer av hva man holder på med. Selvfølgelig er det ikke alle som er flinke til å spille piano som er teoretisk skolerte, men de fleste opplever at det hjelper en god del.

Spill de klassiske stykkene

Det er alltid noen som vil hevde at, å nei, den klassiske musikken er så kjedelig. Men slik er det da vitterlig ikke! Selv om det ikke nødvendigvis er den musikken som folk flest tenner på, er den veldig teknisk krevende, hvilket gjenspeiler de store ferdighetene og kravene som stilt i tidligere århundrer.

Ta en utfordring

Og når man snakker om utfordringer: ta en utfordring da vel! Tør å vokse litt. Du blir ikke sterk hvis du ikke tør å løfte tungt, og sånn er det med musikken også. Velg sanger du ikke kan, sanger som virker litt vanskelige, og spill dem sakte i begynnelsen. Ha alltid minst et stykke du jobber med som er bittelitt vanskeligere enn du egentlig liker.

Ta pianotimer

Dette høres kanskje selvfølgelig ut, men det er faktisk ganske mange som prøver å lære piano uten noen slags formell opplæring. Det er mulig, naturligvis, men er det ønskelig? Man må i alle fall være klar over at man gjør ting litt vanskeligere enn de trenger å være på den måten.

Spill sakte

Å spille sakte er løsningen på svært mange av dine problemer. Noen tror at alt høres bedre ut hvis man spiller fort, enten man behersker stykket eller ei, men slik er det på ingen måte. Spill ekstra sakte i hvert fall 20 prosent av tiden når du øver.

Øvelse gjør mester

Det aller viktigste du kan gjøre for å lære piano fortere er å øve så mye som mulig!

 

Laisser un commentaire

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*