De beste musikkinstrumenter for mindreårige barn

sunny_afternoon215.jpgMange ønsker at deres barn skal få seg opplæring innen musikk, og at de lærer å spille et instrument. Det kan imidlertid være vanskelig å vite hva slags instrument som er et godt valg for barnet, og det kan også være både kostbart og anstrengende å få barnet i gang. Spørsmålet blir da, hvilket instrument egner seg best for barn?

For barn som går på barneskolen og er under 10 år gamle, kan det være svært lurt å starte med piano, eller et annet tangentinstrument, for eksempel et enkelt keyboard, med mange forskjellige lyder. Det er imidlertid helt legitimt å satse på andre instrumenter også, særlig dersom barnet selv har uttrykt en preferanse.

Gitar er et populært alternativ fordi det fortsatt spiller en viktig rolle i mye av dagens poplærmusikk, selv om instrumentets popularitet har vært noe nedadgående, siden rockens stjerne begynte å falle. Det er imidlertid best om barnet i hvert fall er 8 – 9 år gammelt, før det begynner å spille gitar.

Fiolin er et annet alternativ for yngre barn, selv om man skal være klar over at det er ganske dyrt å kjøpe en fiolin. Hvis man ønsker å kjøpe instrumentet kan det derfor bli vanskelig, dersom man ikke minst tilhører den øvre middelklasse. Andre strengeinstrumenter som cello og bass passer dårlig for små barn, de har ikke hender som er store nok til å håndtere disse instrumentene på en god måte.

Blant treblåseinstrumentene er klarinett det enkleste, og dernest altsaksofonen. Disse instrumentene kan også påbegynnes rundt 8 års alder. Trompet eller kornett, derimot, er det best å vente med til barnet blir i hvert fall 10 år, og fremviser en viss modenhet. Det samme kan definitivt sies om trommer. Her kan man gjerne vente til barnet er 12 år, dersom man ikke vil ha en svært vanskelig hjemmesituasjon.

 

Laisser un commentaire

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*