Guide for å opprette musikkbibliotek

Guide to create musicI takt med den teknologiske utviklingen har man i stadig større grad gått bort fra de tradisjonelle musikkmediene og gått over til digital musikkavspilling. Mens man før gjerne hadde flotte, nøye kategoriserte LP- eller CD-samlinger, ligger nå all musikk på en harddisk eller lignende. Selv om dette på mange måter er en praktisk løsning når det gjelder både tilgjengelighet og avspilling, er det fort gjort å miste oversikten over musikksamlingen sin.

Når man har store mengder musikk på datamaskinen er det en god idé å opprette et musikkbibliotek. Dette sørger for effektiv organisering og avspilling av musikken. Det gjør det dessuten mye enklere å få oversikt over hvilken musikk man faktisk har, og hva man eventuelt mangler i samlingen sin. Avhengig av hvilken plattform man bruker finnes det både innebygde og nedlastbare verktøy for å opprette musikkbibliotek.

Windows-brukere kan for eksempel komme ganske langt med verktøyet Windows Media Player. Dette er forhåndsinstallert på datamaskinen og er i utgangspunktet satt som standardprogram for avspilling av musikkfiler. Ved hjelp av dette programmet kan du enkelt opprette musikkbiblioteker med musikken du allerede har lagret på harddisken. Dermed kan den uorganiserte filsamlingen man har på harddisken forvandles til et funksjonelt og lett navigerbart musikkbibliotek. Windows Media Player inkluderer dessuten en valgfri funksjon for automatisk innhenting av albumcover og sporinformasjon fra nettet.

Mac-brukere kan for eksempel benytte det integrerte programmet iTunes for å organisere musikkfiler i et bibliotek. Mens du starter programmet holder du Tilvalg-tasten nede, og det dukker opp et popup-vindu som ber deg om å velge iTunes-bibliotek. Du får valget mellom å bruke et eksisterende bibliotek eller opprette et nytt bibliotek. Her kan du organisere all musikk du har lagt inn i iTunes og dermed få et praktisk musikkbibliotek. Du har dessuten muligheten til å opprette ulike spillelister med musikken fra biblioteket.

I tillegg til disse standardprogrammene finnes det selvfølgelig en rekke andre, mer avanserte løsninger for å opprette musikkbibliotek på datamaskinen. Hvilket program som er best avhenger i stor grad av hvor teknisk begavet og hvilke behov den enkelte brukeren har.

 

Laisser un commentaire

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*