Hva slags musikk liker de som er mest intelligent?

What kind of music do they are the most intelligentHva slags musikk man liker er først og fremst basert på personlig smak. Derfor kan det virke veldig søkt å komme med generelle uttalelser om hva slags mennesker som liker hva slags musikk. To eneggede tvillinger med akkurat de samme genene og nøyaktig lik ytre påvirkning gjennom oppveksten kan nemlig fint ha helt forskjellig musikksmak. Det kan dermed virke som at hvilken musikksjanger man liker, er helt og holdent opp til ens egne preferanser. Likevel er det slik at forskning har vist en sammenheng mellom intelligens og musikksmak.

Nyere forskning, blant annet utført av Satoshi Kanazawa, har vist at intelligente mennesker har en preferanse for klassisk musikk. Kanazawa begrunner funnene sine ved hjelp av teorier om evolusjonspsykologi. Han argumenterer om at mennesker med høy intelligens har en tendens til å like klassisk musikk, fordi disse er mer sannsynlig, til å respondere på instrumentale verker. Dette i motsetning til vokalmusikk, innen for eksempel popsjangeren, som stort sett alle liker.

Resonnementet til Kanazawa er basert på en hypotese som antyder at intelligente mennesker er mer tilbøyelige til å vedta nye evolusjonære preferanser og verdier. Alle er drevet av de grunnleggende atferdsmønstrene som utviklet seg tidlig i vår tidsalder. De mer intelligente menneskene er imidlertid bedre i stand til å forstå, og dermed nyte, nye stimuli. I tillegg kan man argumentere med det faktum at klassiske symfonier er langt mer komplekse enn for eksempel poplåter. En åpenbar forklaring på dette fenomenet er dermed at intelligente mennesker krever mer komplisert musikk.

Disse funnene betyr ikke at alle intelligente mennesker foretrekker klassisk, eller at ingen mindre intelligente mennesker gjør det. Statistisk sett er det imidlertid slik at de som er mest intelligente liker klassisk musikk. Uansett hva man foretrekker kan man finne en rekke spilleautomater med forskjellige musikktema hos Casino Epoca. Her kan man nyte spilleautomatenes musikk samtidig som man kan vinne flotte premier – uansett hvor intelligent man er.

 

Laisser un commentaire

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*