Hvorfor er forrige generasjons musikk bedre enn denne generasjonen?

rock and rollMusikken endrer seg stadig, og man har sett mange ulike stiler og sjangere, opp gjennom årene. Det er imidlertid mange som mener at forrige generasjons musikk er mye bedre enn musikken fra denne generasjonen. Dette er selvfølgelig et subjektivt syn, men kan det ligge en viss sannhet i utsagnet?

På 1960-tallet oppstod en ny musikkstil kalt rock and roll. Denne musikksjangeren var ny og innovativ, og det var noe man aldri hadde sett før. Man begynte å bruke elektriske gitarer og man så en lang rekke talentfulle og nyskapende musikere. På grunn av dette hevder mange at de beste årene noensinne, rent musikalsk, var 1960- og 1970-årene. I dag er musikken svært annerledes, gjerne uten instrumenter og med hip-hop og rap som de mest fremtredende sjangrene.

Det finnes flere ulike grunner til at man kan anse forrige generasjons musikk bedre enn den moderne musikken. Forrige generasjon hadde ikke mye hjelp i elektronikk og spesialeffekter. For å lykkes på 60- og 70-tallet måtte man ha talent. Dermed kan man si at musikken på denne tiden var bedre, ettersom man måtte være mer talentfull og jobbe hardere for å lykkes. Et annet viktig argument er at den klassiske rocke-musikken gav mye variasjon, både når det gjelder sanger og band. I dag virker det til at alle band er like, med én sanger som benytter elektroniske hjelpemidler for å forsterke eller forvrenge stemmen i takten til en datastyrt rytme.

Det er enklere å nyte musikken, hvis man kan verdsette talentet og det harde arbeidet som ligger bak. I forrige generasjon så man mange av de beste artistene og bandene noensinne, som for eksempel The Beatles, Eric Clapton, Elvis Presley og Rolling Stones. Disse er uutslettelige fra musikkhistorien. Hvis man tenker på dagens musikere – hvor mange kommer til å være like berømte og udødelige som disse når man kommer til neste generasjon?

 

Laisser un commentaire

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*