Maksimer musikksamlingen din med en musikkserver

music collectionFør var musikken lagret på fysiske media som LP og CD. Med en stor musikksamling måtte man dermed ha mye lagringsplass. Musikkavspillingen var dessuten i stor grad begrenset til hjemmet, da den var lite bærbar. Selv om enkelte fremdeles holder fast ved disse lagringsmediene, er det etter hvert blitt normen med digital musikk.

Digital musikk har mange store fordeler. En av disse er at musikken har blitt mye mer tilgjengelig. Mens man før måtte gå i platebutikken for å kjøpe en lp- eller cd-plate kan man nå laste den ned direkte fra nettet. Dermed er man ikke avhengig av butikkens åpningstid eller hvorvidt akkurat den plata man ønsker er på lager. En annen stor fordel med digital musikk er at den er enklere å ha med seg. I stedet for å ha med seg fysiske plater kan man nemlig lagre all musikk på en liten minnebrikke eller harddisk. Dette gjør at man kan ta den med seg uansett hvor man drar. Det er imidlertid viktig å være oppmerksom på at dette gjerne er en lite sikker løsning. Hvis lagringsmediet blir ødelagt eller stjålet mister man hele musikksamlingen sin.

En bedre løsning er å opprette en såkalt musikkserver. Dette innebærer at musikksamlingen gjøres tilgjengelig via nettet for avspilling når og hvor som helst. Dermed eliminerer man problemene man opplever hvis noe skulle skje med lagringsenheten – musikken vil være tilgjengelig via serveren uansett. I praksis vil denne løsningen innebære at man installerer et serverprogram på datamaskinen, bestående av et administrasjonsprogram og en nettserver som gir tilgang til musikksamlingen fra nettet. En rekke slike serverprogram er gratis tilgjengelig på nettet, både for Windows og Mac OS. Det eneste man trenger for å få tilgang til musikksamlingen sin er dermed en digital enhet og en internettforbindelse. Dermed kan man nyte musikksamlingen sin uansett hvor man er.

 

Laisser un commentaire

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*