Mangler dagens musikkartister tidligere artisters kaliber?

music has changed over the past half centuryDet er ingen som helst tvil om at musikken har endret seg det siste halve århundret. Dette har mye å gjøre med måten musikk distribueres på, hvordan de tekniske hjelpemidlene har utviklet seg og utvilsomt også selve artistene. Mange hevder at artistene på 50-, 60- og 70-tallet var langt bedre enn de vi har i dag. Er det slik at dagens musikkartister mangler kaliberet man så for 50 år siden?

På slutten av 50-tallet oppstod rock and roll, en helt ny musikkstil som tok verden med storm. Sjangeren var innovativ, og representerte noe man aldri hadde sett før. Det dukket opp en mengde nyskapende og talentfulle artister som måtte yte iherdig innsats for å kunne lykkes. Det handlet i stor grad om å ha talent, for man kunne ikke benytte ulike tekniske hjelpemidler til å fordreie stemmen eller benytte datastyrt bakgrunnsmusikk. Mye på grunn av det store talentet og det harde arbeidet som lå bak hver eneste låt, anses denne tidsepoken å være den beste noensinne, innen musikkens verden.

Dagens artister har en helt annen hverdag. Spesialeffekter og elektronikk kan i stor grad skjule manglende talent. Det skal dessuten tilsynelatende mindre innsats til for å lykkes i dagens musikkverden. Internett og allslags talentkonkurranser gjør det mye enklere å bli oppdaget, og man blir gjerne populær, selv om man åpenbart mangler litt på talentet. Det kan dermed generelt sett sies, at man måtte jobbe hardere for suksessen før.

Det enestående talentet og den iherdige innsatsen er nok noe av grunnen til at forrige generasjons artister er svært populære og velkjente også i dag. Det er vel knapt noen som ikke har hørt om artister/band som Elvis Presley, The Rolling Stones eller The Beatles. Hvis man tenker på dagens artister er det kanskje vanskelig å tro at de kommer til å være like kjente om 50 år. Dette er nok langt på vei en indikasjon på at dagens musikkartister mangler kaliberet man så på 50-, 60- og 70-tallet.

 

Laisser un commentaire

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*