Noen av de beste sangene gjennom tidene

Some of the best songs of all timeHva som er de beste sangene gjennom tidene, er naturlig nok et subjektivt spørsmål. Hvilke sanger man synes er best, kommer blant annet an på hvilken musikksjanger man foretrekker, og selvfølgelig hvilken generasjon man tilhører. Det har i en årrekke blitt gjort forsøk på å finne en formel for å skape en hitlåt, men det lanseres som kjent stadig nye sanger som fjernes fra spillelistene like raskt som de kom. For at en sang skal bli populær kreves det generelt sett en fengende melodi, god fremførelse og gjerne meningsfull tekst som lytterne kan kjenne seg igjen i.

Hvilke melodier som fenger og hvilke sangtekster man har en tilknytning til naturlig nok variere fra person. Dersom man spør selv musikkeksperter om hvilke sanger som er de beste gjennom tidene, vil man derfor sannsynligvis få en lang rekke ulike svar. For å avgjøre hva som er de beste sangene gjennom tidene kan man må man derfor se på overordnet statistikk. Det amerikanske musikkmagasinet Billboard har i en årrekke utviklet lister, over de mest populære sangene og albumene, noe som gjør denne jobben langt enklere.

Billboard Hot 100 er musikkbransjens standardliste for singler i USA. Den presenteres ukentlig av Billboard Magazine, og er basert på fysisk og digitalt salg, strømming på nettet og radioavspillinger. Den aller første hitsangen på Hot 100-listen var “Poor Little Fool” av Ricky Nelson tilbake i 1958. Ser man på Hot 100-listen gjennom det siste halve århundret, finner man at de beste sangene, rent statistisk er:

1. The Twist – Chubby Checker

2. Smooth – Santana feat. Rob Thomas

3. Mack the knife – Bobby Darin

4. How do I live – Leann Rimes

5. Party Rock Anthem – LMFAO feat. Lauren Bennett & GoonRock

6. I Gotta feeling – The Black Eyed Peas

7. Macarena – Los Del Rio

8. Physical – Olivia Newton-John

9. You light up my life – Debby Boone

10. Hey Jude – The Beatles

 

Laisser un commentaire

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*