Noen av vår tids største musikkikoner

Elvis PresleyAlle har vel sine egne ikoner innen musikk. Det er derfor ikke lett å sette opp en liste over de største ikonene på dette området. Likevel er det nok enkelte som stikker ut, i den grad at selv de som ikke er, eller var, en personlige fan av vedkommende, kan være villige til å innvilge dem ikonstatus.

Et par grupper som skiller seg ut

The Beatles for eksempel. Det er neppe noen gruppe i hele verden som har fått et så massivt gjennombrudd som disse gutta fra Liverpool. Likevel var det mange den gangen på 60-tallet da gruppen slo igjennom som syntes at de var for “snille” og som derfor foretrakk “sintere” grupper som Animals, Kinks og Byrds. Men at Beatles fortjener ikonstatus i dag er det neppe noen som vil diskutere. Ei heller at deres rivaler fra den gangen, Rolling Stones, fortjener samme heder. De har tross alt holdt sammen i flere tiår.

Stjerner på musikkhimmelen

Nå man diskuterer ikoner innen musikk er det vanskelig, enn si umulig, å komme utenom Elvis Presley. Hans lange rekke av hits spilles og elskes av stadig nye generasjoner og det er vel nettopp det som skaper et ikon. At de har kvaliteter som overlever til tross for tidens tann og skiftende trender. Hans karakteristiske stemme, utseende og evne til å målbinde sitt publikum, gav han en status som neppe vil blekne på mange, mange år.

Mye av de samme kvalitetene må man kunne si at enere som Madonna, Michael Jackson og Elton John har. Artister som ikke bare mestret det rent musikalske, men som i tillegg har vist slående evner til å skape spektakulære scenepersonligheter og -show som de som har fått oppleve dem i virkeligheten sent vil glemme.

Litt mer lavmælt, har ikoner som Frank Sinatra, Stevie Wonder og Barbara Streisand vært. I alle fall på scenen, for rent musikalsk og privat har det jo stormet ganske mye rundt disse sangerne også.