Nyt konserter og live-musikk

Enjoy concerts and live musicDet å høre live-musikk er kanskje en av de beste opplevelsene man kan ha. Musikken høres bra ut, man er i en flott atmosfære og man får se på artistene mens de skaper musikken. Uansett hvilken type musikk man liker, er det en flott opplevelse å dra på konsert, og å høre den direkte. Samtidig er det en sosial begivenhet, der man møter venner og kanskje også nye bekjente. Før man drar på konsert er det imidlertid lurt å tenke over hvordan man skal få mest mulig ut av den.

Det finnes mange ulike ting å nyte ved en konsert, og mye å følge med på. Hovedgrunnen til at man er på konsert, er naturlig nok å høre på musikken, men man kan også gjerne la seg påvirke av andre ting som man føler er interessant. Konserten er først og fremst for ørene, men det er også mye å se. Man kan for eksempel følge med på musikernes energi og intensitet på scenen, hvordan de håndterer instrumentene, og hvordan artistene spiller sammen. Videre kan man gjerne se litt rundt seg, og følge med på hvordan de andre opplever musikken. Glede spres gjerne raskt, og man kan bli ekstra entusiastisk av å se andre nyte opplevelsen.

En viktig del av opplevelsen er å prøve å nyte øyeblikket. Det sier seg selv at selve musikk-kvaliteten er dårligere, enn det man er vant til fra stereoanlegget hjemme. Musikken man hører hjemme er tatt opp i et studio med perfekt klang, noe man selvfølgelig ikke får mens man er på konsert. Forskjellig typer støy setter dessuten en viss demper på musikkopplevelsen, for ikke å snakke om det faktum at artistene har kun ett forsøk – de spiller tross alt live. Derfor er det viktig å prøve å ikke sammenligne musikken med det man er vant til å høre. I stedet for å være kritiske til fremførelsen bør man heller prøve å fokusere på det positive aspektene.

 

Laisser un commentaire

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*