Populærmusikk med de nyeste trendene og sjangere

popular musicPopulærmusikk er en samlebetegnelse på ulike stilarter, som kan ses på som tidsaktuell underholdningsmusikk. Musikken rettes i første rekke mot et ungdommelig publikum, men omfavner musikkfans i alle aldre. Mens populærmusikken før gjerne var mye mer begrenset til ulike områder, har det med ny teknologi blitt stadig enklere å spre musikk fra et land eller region til et annet. Noen former for populærmusikk har dermed blitt globale, og lokale musikktradisjoner har blitt blandet for å skape nye trender og stiler.

Opp gjennom årene har man sett en drastisk utvikling innen populærmusikken, og det som er populært i ett tiår er kanskje ikke like populært det neste. Det har dessuten vært en glidende overgang fra den ene sjangeren til den andre, og en rekke ulike stilarter har vært populære på en og samme tid. Ser man tilbake til 1930-tallet så man gjerne på swing som populærmusikk, mens country og jazz først og fremst dominerte på 40-tallet. 50-tallet var i første rekke var preget av rock and roll, og på 60-tallet kom beat-musikken. På 70-tallet oppstod discoen og dessuten hip hopen, som ble svært populært tiåret etter. På 80-tallet var det dessuten mye fokus på rockemusikk. På 90-tallet ble hip hop stadig mer populært, sammen med rap og r&b. På 00-tallet så man få nye stiler, men et større fokus på å mikse ulike stilarter.

Ser man på inneværende tiår finner man igjen mange av de gamle sjangrene og stilene fra 1900-tallet. Populære sjangre for tiden inkluderer blant annet hip hop, rock og country, og man har sett en stadig økende bruk av saksofon og tradisjonelle instrumenter i musikken. Plystring har dessuten også blitt populært igjen, som det var på 40- og 50-tallet. Både rock og elektronisk musikk er også ny-populære, og man har sett et stadig fremtredende utvalg av hip hop-inspirerte låter. Musikkgjenbruket man ser dette tiåret, er synlig også i andre underholdningssegmenter, blant annet innen mobilecasino. Spillutvikleren NetEnt har for eksempel gjort sitt for å bringe tilbake gamle musikkhelter i spilleautomater, som Jimi Hendrix og Guns ‘n Roses.

 

Laisser un commentaire

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*