Sondre Lerche tilbake med ny låt

I disse dager slipper Sondre Lerche sin splitter nye singel Despite the Night, som det er stor forventning til. Og de første anmeldelsene som har tikket inn, tyder på at Lerche har levert varene nok en gang. Riktignok er Lerche sin musikk litt mer skranglete enn hva den var når han entret den norske musikkscenene som en liten popglad 18-åring. Men siden den gang har Lerche bevist tid og tid igjen hvorfor han er en av Norges aller beste musikere.

Sondre LerchePå privaten er Sondre Lerche sammen med den norske bloggeren- og forfatteren Linnea Myhre. Selv om Lerche egentlig bor i Brooklyn, er han mye i Oslo – og det nye stjerneparet er ofte å se på premierer og andre kulturarrangementer rundt omkring i hovedstaden. Det er ikke mange steder de to kan gå, uten å møte blitzregnet.

Men det er likevel musikken Lerche er aller best kjent for. Sanger s
om “Sleep on needless” er hitlåter det store publikum vet å synge med til, mens andre låter er smalere og kanskje ikke så kjent. Lerche har selv uttalt at han synes det er morsomt med å kontrasten å være stjerne i Norge, men være en liten relativt ukjent indieartist i New York. Det er kanskje akkurat dette som gir han friheten til å utforske nye musikalske uttrykk, som det man hører på den nye låta Despite the Night.

På denne låta, som alltid, viser Lerche at han er en ordsmed av beste sort. Dette å skrive gode låt-tekster er det flere andre artister fra Bergen som også er gode på, og da kanskje spesielt hans fetter Lars Vaular. Og sammen hadde faktisk en herlig hit-låt for noen år siden. Denne låta het Øynene Lukket, og ble en umiddelbar hit.

Da er det bare å glede seg til Sondre Lerche sitt nye album, etter den nye singelen å dømme – blir det veldig bra.

 

Comments are closed.