Tidenes beste country musikaler

Best-ever country musiciansCountry er en musikksjanger som oppstod i det sørlige USA på 1920-tallet. Sjangeren har røtter i musikken som var populær i sørstatene på den tiden, blant annet tradisjonell folkemusikk, blues og gospelmusikk. Musikken består ofte av ballader og danselåter, og inkluderer instrumenter som banjoer, elektriske og akustiske gitarer, feler og munnspill. Musikaler er en form for drama, som kombinerer sang, dialog og dans. Dermed skulle man tro, at country-sjangeren er svært populær innen musikaler. Dette er imidlertid ikke tilfelle, og fenomenet country-musikal er heller sjeldent. Det finnes likevel noen musikaler med country-stil som er verdt å ta en nærmere titt på, blant annet:

Best Little Whorehouse in Texas

“Best Little Whorehouse in Texas” er basert på en historie skrevet av Larry L. King. Historien utspiller seg på slutten av 1970-tallet, ved et bordell utenfor den fiktive byen Gilbert, i Texas. Musikalen ble spilt på Broadway fra 1978, og frem til 1982, da en film med samme tittel ble lansert.

Big River

“Big River: The Adventures of Huckleberry Finn” er basert på Mark Twains klassiker fra 1884. Stykket ble satt opp mer enn 1.000 ganger på Broadway og er en av de mest suksessrike amerikanske musikaler på 1980-tallet. For å kunne gjenskape stemningen i romanen inkluderer musikalen mye country-musikk. Big River mottok en Tony-pris for beste musikal.

Smoke on the Mountain

Handlingen i “Smoke on the Mountain” foregår i Mount Pleasant i Nord-Carolina i 1938. Her møter man Sanders-familien, som kan følges videre i to oppfølgere, “Sanders Family Christmas” og “Smoke on the Mountain Homecoming”. Musikalen er en av de mest spilte over hele verden, med musikk av Connie Ray.

State Fair

“State Fair” er basert på romanen av Phil Stong, med samme navn, fra 1932. I musikalen følger man Frake-familien fra Iowa, som drar til State Fair. Sønnen Wayne møter sangerinnen Emily og forelsker seg. Musikalen vant en Tony-pris for beste originalmusikk, som inkluderer flere country-låter.

 

Laisser un commentaire

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*