Tips for å finne de perfekte pianosangene for nybegynnere

piano songsVeldig mange har lyst til å lære å spille piano, men veldig mange gir opp idéen på grunn av at de ikke ønsker å bruke utallige timer på å lære noter og akkorder. Det viktigste å være klar over, når man begynner å spille piano, er at det krever tid. Dette betyr imidlertid ikke, at det trenger å være hverken umulig, eller kjedelig, å bli flink til å spille piano. Det viktigste er å starte på et passende nivå, og finne sanger som passer til de ferdighetene man har.

Det første man må gjøre er å bli kjent med notene. De kan ved første øyekast virke helt uforståelige, men det samme kan sies om bokstavene før man lærte dem. Deretter må man gjøre seg kjent med tangentene på pianoet, og hvilke tangenter som samsvarer med hvilke noter. Når man har dette på plass er det klart for å se litt på noen enkle sanger.

Selv om man gjerne ønsker å spille som en proff, er det beste å finne en sang som krever bare én hånd. De fleste noteark inkluderer akkorder og dessuten akkompagnement skrevet i f-nøkkel, og krever begge hender. Inntil man har kommet seg forbi nybegynnerstadiet, er det lurest å fokusere kun på de øverste linjene, og så heller avansere etter hvert. Videre bør man velge en sang som kun krever at man bruker den ene hånden. Som nybegynner er dette normalt mer enn nok.

Der er lurt å finne en sang med enklest mulig melodi og med mye repetisjon. Som nybegynner tar det gjerne lang tid å lokalisere hver eneste note på tangentene, og hvis man kan spille samme parti flere ganger, er dette til stor hjelp. Det er dessuten veldig lurt å velge en sang man kjenner godt til fra før, slik at man vet hvordan den går. En barnesang kan være et flott utgangspunkt.

 

Laisser un commentaire

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*